onsdag den 30. januar 2013

Så kom dagen...

D. 30. Januar 2013 skal huskes. Her fik vi nøglen til vores første hus - vores første HELT EGEN bolig. Jeg har virkeligt talt dage og til sidst timer til klokken blev 16, og har glædet mig utroligt meget. Til at se huset igen, til at komme i gang med at sætte i stand, til at åbne skabe og skuffer i køkken og bare til at være der. 

Vi fik afsat Karla og Alfred til Farmor, som kom og hyggede med dem imens vi tog til Skelhøje - Karla glædede sig utroligt meget til at hun skulle lege med Farmor, og hun kunne næsten ikke sige farvel, fordi de altså skulle lege sammen. Herligt. 

Sælgerne Søren og Yvonne samt mægleren kom, og vi fik gennemgået installationer, læst målere af og fik tips om området og huset. De er de sødeste mennesker, og jeg er så glad for at købe et hus af et par, der har passet så meget på deres ting, og som man kan mærke, virkelig har været glade for at bo der. Mægleren ville gerne se huset, når vi var færdige med en gøre i stand, og ville også meget gerne sælge det for os igen - hvis vi mod forventning ikke skulle blive glade for at bo der. Men næ, nej - ikke lige foreløbig. 

Da vi havde sagt pænt farvel til Søren og Yvonne var det tid til at gå rundt og snuse helt selv - særligt herligt var det! Hvor havde vi dog ventet på det. Imens Kasper var ovenpå listede jeg ud i handskerummet og hentede en Asti og to champagneglas, så vi kunne skåle for vores nye og første hus. 
Herefter blev der slæbt sager og værktøj ind fra bilen, og dernæst skulle der tændes op i vores brændeovn - tænk, vi har endda to nu. En i stuen og en i annekset. Jeg havde pakket tændstikker, men på forunderlig vis og på værst tænkelige tidspunkt, havde de valgt at blive væk. Ikke godt. Men så var det enormt heldigt, at min gode kollega Hanne og hendes mand i oktober flyttede inde i huset akkurat overfor vores - så måtte over og låne. Så hyggeligt lige at kunne det. 

Ild i brændeovnen, hjemmebagt rugbrød med pålæg og Pepsi Max - og Kasper og jeg midt på gulvet i stuen med hver vores tallerken. Sådan så vores aftenmåltid ud i dag. Længe ventet. Bagefter gik vi i sving. Jeg tog tapet ned i stuen og Kasper begyndte at tage gulv (øverste lag) af i køkkenet... 

Jeg fik det meste af - og kørte kl. 20 hjem til Skovfyrren, så Farmor Inga kunne køre mod Thyholm.

En herlig dag! Har mest af alt lyst til at blive i huset og sove - men med to børn, så går det ikke endnu. Når Karla er kommet i vuggestue i morgen, tager Alfred og jeg derud igen - så kan han få en lur imens jeg tager tapet ned. Det bliver da hyggeligt! 


Farvel til sælger og mægler - goddag til Asti og champagneglas, kys og tillykker. Og nøglen - den har vi ventet på. 

Kasper kigger hvad der ligger under køkkengulvet - og hiver herefter det hele af. Væk med det! 

I flere uger har vi gået og frygtet tapetnedrivningen - helt uden grund. Det gik så nemt af, og efter to timer var det væk i stuen. Så mangler vi bare alle de andre rum... 


Annekset har også fin lille brændeovn og en hems med madras. Så gennemført i sibirisk lærk og lille terrasse. 

Gulvet i køkkenet tages op - under ligger fyrtræsplanker fra 1906 som i stuen.
Foran vores nye hus kl. 16 - nu er det vores. 2 kommentarer:


 1. Hej Rikke
  Dejligt at læse om det nye hus. Du skriver at Karla var i vuggestue og du og Alfred tog ud i huset. Tror nu Karla vil blive lidt utilfreds hvis hun kunne læse dette.... Mor jeg går i børnehave nu! ;)

  SvarSlet

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, du har da helt ret! Den er helt gal - jeg kan ikke rigtig slippe den vuggestue. ;)

   Slet