Apps for de små


Børn i en iWorld.


Der er så mange gode apps til børnene til enten iPad, iPhone eller Ipod touch - og jeg har her lavet en liste over vores, som Karla elsker at bruge. Vi har begge en iPad og jeg har en iPhone - så der er rig mulighed for at Karla kan låne en af delene, hvis hun trænger til en pause - eller vi trænger til en Karla-pause. ;) Hun er i en alder af 2½ utrolig god til at bruge Ipad'en, hun kan mere end vi regner med, og vi bliver gang på gang overrasket over hende. Men Apple har lavet det hele så logisk og nemt, så vi har på det halve år vi har haft vores iPads i, endnu ikke oplevet, at hun har ødelagt noget, eller lavet noget uhensigtsmæssigt på dem.

Jeg er ofte på App Store og kigge efter nye apps, ligesom jeg bruger siden "Mors Apps", som er god at læse om de nye apps på, ligesom der også står, hvis en app er på tilbud - eller endnu bedre - gratis!
Billedet herunder er ikke Karla - men det kunne det ligeså godt være. Hun elsker at have iPad'en med ud og sidde på potte - det får hun også lov til ind i mellem. Vi tænker den lærer hende at blive gode venner med potten - og forhåbentlig spørger hun ikke efter iPad'en i vuggestuen, når hun skal til at lære at sidde på det lille toilet... ;)

De gode apps:
Diverse:
Rasmus Klump (vendespil, Find Holger-aktivitet, tegne, film m.m)
Silke - Syng og Lær
Teletubbies HD
Lego Duplo (interaktiv historie, hvor barnet skal udføre nogle opgaver)
Cirkeline (vendespil, sange, xylofon, tegne m.m)
Ordspillet - Kids Beads (lave halskæder)
Animal Fun
Huskespillet
Dot collector (også til de helt små)
Talking Hippo
Rapunzel
MusicSparkle
Billedbog
Curious Zoo (Peter Pedal, dog på engelsk)
Pepi Bath
Bacciz apps
Old MacDonald had a Farm
Miny Moe Car
Toca Doctor
Pearly (lav perleplader, men pas på at frøen ikke spiser perlerne...)
Weeny Brain's Find N Tap
Toca Birthday Party
Ellevilde Ella - puslespil
Story Creator (virkelig god app til de små OG til skolebørn. Sæt egne fotos ind, skriv en tekst, læs teksten op, og placer markør, så højlæsning passer med ordvisning. Lav en bog - de små elsker det)
Toca Kitchen
Syngetimen
Toca Train
Playground
Brain Jewel

Film og tv:
Monkeytube - fantastisk program, hvor den voksne vælger hvilke film fra YouTube der skal lægges i en mappe på iPad'en.
Dr Nu - faktisk ikke en app, men en genvej til samtlige af DR's programmer - og der er utroligt mange børneprogrammer. Karla elsker "Lille Nørd" og "Skæg med Bogstaver"
Netflix - utroligt sted med mange, mange film og tv-serier for både små børn, større børn og voksne. Koster pr. måned - men pengene er super godt givet ud.
Nordisk Film Bio - Biograf for de små, med mange små film. Koster pr. måned, og vi nøjes med at se de få gratis film den har, og har så Netflix, som vi betaler.
Youbio - abonnement, men mange gode børnefilm, dog ikke så stort udvalg som Netflix. 
 
Tegneprogrammer:
Paintsparkles
Color Drops
Lazoo
Squiggles
Fun Apps
Draw Animals

Puslespil:
Wombi - Hvaler
Wombi - Biler
Toddler Puzzle Ocean
Puslespilseventyret
Børnepuslespil (Tailmind's)
Puzzle Race
Puzzingo

Bøger:
Hej Baby
Kuk-Kuk
Mimbo Jimbo
Lille Frø
Mimbo Jimbo har det sjovt
Bærfolket
BØRNeBØGER
Indskolingsapps:
Write On It
Læsekoden
120 ord
Vokaljagt
Taljagt
Happi Staver
Skolemat
Räknerattan
Skolehjælp
Pixeline
Matemaslik
Skoletasken privat
Happi Papi Læser
Happi Papi Theif (finde ord - ikke engelsk)
Happi Papi 123 

De HELT små:
Fisher Price Baby har en del apps - søg på navnet i App Store.

Karla bruger mest min iPad, både herhjemme, når vi er på tur og i bilen - så jeg har ind i mellem været lidt bekymret for om hun en dag ville tabe den. Det ville være så ærgerligt. Hun kommer ofte og vil vise noget hun har tegnet eller lavet på den, og selvom vi prøver at forklare, at man skal sidde ned med iPad'en, så er det svært at huske, når man som 2½ årig meget gerne vil vise mor eller far noget. Derfor har jeg købt et cover til Ipad'en som skulle være det mest holdbare, børnesikre og robuste på markedet. En Griffin's Survivor Armored Case. Den er fantastisk. Den gør Ipad'en lidt større, men noget nemmere at holde ved for små fingre, og så er den pakket helt ind, og skærmen virker stadig som før. Den skulle efter sigende holde til at man taber den fra 1.8 m ned på jorden. Har dog ikke testet det endnu...

http://www.griffintechnology.com/armored


1 kommentar:

  1. Kan også anbefale det nye iPad cover MyTelly fra danske FunWithFelix.
    Det er et ergonomisk designet iPad cover, som kan stå selv og samtidig har håndtag der gør det sjovt og intuitivt for børn i alle størrelser at bruge iPad én. Den er godt beskyttet mod klodsede fingre, slag, stød og kan også tåle at blive tabt på gulvet.
    www.funwithfelix.com

    SvarSlet