onsdag den 6. februar 2013

Begyndelsen på husejerlivet

For en uge siden overtog vi vores lille hus - og hvor har vi nået meget på en uge. Vi kører i huset hver morgen omkring kl. 7.30, når Karla er afleveret i børnehaven - og så knokles der. Vi har haft utrolig hjælp allerede af venner og familie - og det er ganske fantastisk at opleve, og der er stadig herlige mennesker der tilbyder deres assistance. 

Vi har - i samarbejde med herlige folk: 
- taget tapet ned i alle rum
- rykket alle masonitvægge ned og er i gang med at erstatte dem med et lag isolering og to lag gips. 
- ryddet badeværelset og givet primer så der kan komme væv på de fliser der er på vægge, og nye fliser på gulv og i brusekabine
- taget gulv op i køkken
- taget samtlige lister ned i hele huset - og fjernet dørene. 
- lagt nye ledninger til nyt el
- taget fliser ned fra den ene væg i køkken. Der skal nye op på begge vægge over køkkenbordet. 
- spartlet på 1. sal
- indkøbt helt utrolig mange stykker værktøj, skruer, gipsplader, pepsi max og gulvspånplader

Nu venter resten af gipsvæggene at blive færdige, så der kan blive spartlet over alt og sat væv op. Der skal lægges fliser i badeværelset og i køkkenet. Der skal lægges gulvspånplader i stue og køkken - og derefter nyt gulv i de to rum samt i entreen. Der skal sættes garderobeskabe med skydelåger op i værelse og entre. Der skal sættes badeværelsesmøbler op samt ny vaskemaskine og tørretumbler. Der skal laves nye inddækninger i vinduerne samt nye vinduesbænke. Der skal købes døre og sættes nye døre i. Der skal males vinduer og lofter. Der skal nye stikkontakter op over alt. Osv. Osv. Der er lang vej igen, men det er en spændende vej, og vi nyder hver gang der er kan sættes et flueben! 

Hvor er der dog mange beslutninger. Hvilke stikkontakter? Hvor mange? Hvorhenne? Hvilke dørhåndtag? Hvilke døre? Hvor meget acrylfugemasse? Hvor mange skruer og hvilke bits? Kasper er blevet en ferm håndværker og er den gode planlægger. Jeg drømme og tænker meget praktisk - og funderer hele tiden over indretning og gode ideer. Ideerne dukker op på stribe, og Kasper får røde knopper når jeg igen siger at jeg har fået en ide. Lige for øjeblikket har jeg tænkt i seng og soveværelse - der er så skrå vægge, at vi får ondt i hovedet, hvis vi vågner med et sæt, sådan som jeg havde tænkt sengen skulle stå. Jeg tænker hovedgærde - MDF-plade, polstring og fire polstrede knapper. Det bliver godt - og så giver det plads til opbevaring bag ved sengen. Mere følger - det er stadig på tegnebrættet. 

Det var status - lidt forvirrende måske, men sådan er livet lige nu. Jeg klarer den - bare jeg får lov at feje i ny og næ i rodet og støvet, og rydde lidt op og sortere i værktøjet...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar