søndag den 24. februar 2013

Husejerne har travlt.

Der er travlt - og så alligevel ikke. 

Vi har nået utroligt meget i huset på de tre uger vi har haft det i - men i mandags startede Kasper på arbejde igen, og lige nu venter vi på at væggene skal blive klar, så vi kan få malet lofterne og væggene. Det tager tid for spartlen at tørre, men forhåbentlig bliver det bedre efter vi nu har fået brændeovnen ind i stuen igen OG har købt en lille varmekanon - men mest af alt hjælper det, at vi har fået dækket de tre store huller (som skal være der, for at man kan komme ud i skunken) i værelserne på 1. sal - det gav straks en virkning. 

Der er nu lagt gulvspånplader over hele stue/køkken og i entreen, så vi er klar til at lægge det rigtige gulv. Det var noget skæv det eksisterende fyrretræsgulv, som jo er fra 1906, men vi valgte at beholde det nederst, og rette gulvspånpladerne til - så mod køkkenet har vi forhøjet en del, så køkkenbordet er nu pludselig ikke så høj, som det var engang. Men nu passer gulvet. 
Alle vægge er færdige, der er lavet huller til alle stikkontakter - og i går fik vi talt op hvor mange stikkontakter, tangenter, dåser og rammer der skulle bruges. Det var mange! Vi handlede i dag i Harald Nyborg og fik fem siders faktura med hjem... 
Jeg har sat mosaikfliser op i køkkenet, og var faktisk også klar i badeværelset til at lægge fliser i torsdags - havde lavet vådrumssikring, men kunne simpelthen ikke få forhøjerne til at passe til afløbsristen, så fik en vvs ud og kigge på det. Hans kommentar da han så begge afløb var: "Hold da op. Sikke en gang hjemmelavet fusk. Og så er det endda ulovligt. Jeg tager lige et billede! Og så skal I lige have gravet det op, så vi kan få et nyt sat i" Så stod jeg der - klar med barnepige og handy-hjælp til lørdag. På den lyse side, så er vi jo sikre på at det bliver lavet ordentligt - og der bliver ingen problemer med afløbsristen, når jeg får lagt fliser. Kasper har i weekenden fået gravet op, og så kommer vvs'eren mandag morgen, og vi får beton i hullet - og så skal det bare lige tørre, før jeg kan lægge de fliser. Glæder mig - nok især til at se resultatet. Det er jo et større projekt for mig, som kun har prøvet det med fliser i køkkenet. 

Når jeg nu ikke kan lave noget i huset - så rydder jeg op i værktøj og shopper en hel del til huset. Har fået købt en brændeovn, Aduro 9 - en ovn, som bare er så smuk med hele tre sider med glas. Vi har i flere år snakket om, at når vi en dag selv skulle have hus, så ønskede vi os en sådan. Og den har vi nu købt. Lidt dyr - men den skal jo stå der i mange år. Har også købt et lækkert armatur og brusesæt til badeværelset med hovedbruser OG håndbruser - en Adora. Lidt dyr - men igen, den skal jo sidde der i maaaaange år. I dag fik vi så købt et håndvask-armatur - igen en Adora, og denne med sensor, så man ikke behøver at bakse med hænderne når de skal vaskes, og børnene ikke glemmer at lukke for hanen. Det er utroligt vandbesparende, og så synes jeg det ser enkelt ud. Det ka' jeg li'. Ja, og så har vi købt en trailer. Det skal man bare ha' derude på landet! 

Lidt billeder skal der på bloggen! 

En gammel ventilationsrist i væggen bag al beklædningen. 


Sætter lige selv gipsvæg op. 


Sætter lige selv glasmosaik op i køkkenet.

Vi hygger i annekset med ild i brændeovnen og Alfred i weekendsengen. 

Karla foran sin nye børnehave - det er en anden udsigt end vi er vant til fra Ellekonebakken... 

Karla hjælper far - har sin egen blyant og vinkel. 

Klar parat - larm! Begge børn med "ørejern"

Det bedste er, at få lov at rydde op og lægge i orden. 


Har købt en trailer... 

Hygge hjemme i støvfrie omgivelser. 

Morgenhygge i støvfulde omgivelser. Alfred sover - jeg venter på fragtmand. 

Vores nye brændeovn. Aduro 9. 

Der blev taget tid til caféhygge med mor og Karla - her på Morville med kold kakao og flødeskum og en chai lette. Skønt! 

Aftenhygge med mine forældre - en stor hjælp i både det ene og det andet hus. 

Vi spiller og hygger i den varme hytte imens far knokler i huset. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar