fredag den 19. april 2013

Nu med ny adresse - og nyt hus.

For selvom vores hus er fra 1906, så synes vi jo selv det nu er et helt nyt hus efter vores lille istandsættelse. Hold fast hvor har vi knoklet fra 1. februar til 1. april - to måneder nonstop. Det har været hårdt, spændende, lærerigt, udfordrende og skønt - alt på en gang. 

Vi flyttede ind i påsken, da Karla var på ferie på Fanø med mormor og morfar, og vi mangler faktisk ikke særligt meget for at komme helt på plads. Det er faktisk kun lister - fodlister mange steder og alle skyggelister, nogle sandlister og enkelte fejelister. Så mangler vi at male vinduer og terassedør - men vi venter til vejret er bedre og det hele kan stå åbent. På 1. salen mangler vi nogle stikkontakter, og de kræver at en (Kasper) kravler ind i skunken og fisker kablet ud til udtagene. Det er ikke det sjoveste job - ja, faktisk virker det til, at ALT er sjovere... I værelset mangler vi at lægge gulv. Og så mangler alle radiatorer at blive malet. I køkken mangler vi en liste på bordpladen og så skal jeg have lagt mosaikker på de to rulleborde og have malet dem hvide. Og så er der jo lige trappen - den skal også være hvid, undtagen på trinnene. Vi har vist nok at se til endnu... 

Hvad har vi så lavet i det gamle hus? Måske er det nemmere at skrive, hvad vi ikke har lavet. Men prøver med en lille liste over det vi har lavet: 
- Nye gipsvægge i værelse og stue. 
- Nyt væv overalt i huset - inkl. spartel på alle vægge. Har brugt noget i nærheden af 120 l. 
- Nye døre og karme overalt. 
- Blændet en dør i børneværelset. 
- Sat skydelåger op på en hel væg i værelse. 
- Nyt gulv i stue og køkken. 
- Klinker på gulv i entre samt skydelåger for garderobe og kælderlem. 
- Klinker på gulv og i brusekabine i badet. Væv på væggene. Alt nye inventar undtagen toilettet. 
- Mosaik på væg i køkken. 
- Låge på ny opvaskemaskine, så den passer ind i køkkenet. 
- Ny brændeovn og plade under. 
- Flyttet dør ind til stuen til den anden side af væggen. 
- Ny radiator i stuen. 
- Nyt el over det meste af huset inkl. en hulens masse nye stikkontakter. 
- Malet alle lofter
- Malet alle vægge. 
- Nye vinduesbænke
Og sikkert en masse andet jeg ikke kan huske lige nu. Men i hvert fald er vi helt overrasket over så meget vi har nået. Vores plan har hele tiden været at flytte ind i påsken, men meget af det vi har lavet var slet ikke med i planerne fra starten, men nu det er lavet, så var det sørme godt vi gjorde det. Fx. badeværelse og gipsvæggene - og gulvet i stuen, køkken og entre. Herlige sager. 

Det er skønt at bo her. Alt funker bare - det er praktisk godt, og det er det der betyder noget. For nogle er det vigtigt med 200 m2, men for os er 132 utroligt fint, hvis det rent praktisk fungerer - og det gør det! Vi elsker det. Det er store rum, og åben køkken med stue. Og så er der jo også annekset - ikke bare et skur eller et værksted - det har vi også. Næ, et anneks, som er 100% funktionelt - med el, hems, brændeovn, terasse - lige nu er det opbevaring, men i løbet af sommeren skal vi have gjort noget ved tingene og cyklerne deroppe. Vi skal have lavet vores brændeopbevaring om til cykelskur, og så skal brændet have ny plads. Så skal vi have malet annekset og carporten, skuret og cykelskuret - alt i sort. Det bliver så fint. Overdækket terasse kommer også på et tidspunkt, og så har vi nogle planer for terassen og trappen til annekset. Hvor er det skønt at have sit eget, så de planer man lægger, rent faktisk er nogle man kan føre ud i livet, så man får det akkurat, som man vil have det. 

Så er det jo roen... Den ro vi har herude er helt særligt, det man kan høre, er fuglene. Ikke andet. Det er ganske fantastisk. Og så er der stadig naturen, som ikke findes lignende andre steder. Og børnehaven og vuggestuen der ligger lige på kanten af dalen, og som børnene elsker. Alt er godt! 

Nu mangler vi bare at moderen kan få lov at komme på arbejde igen... Ikke sjovt at være lockoutet. 

Lidt billeder køkken. Flere følger i flere indlæg. Blandt andet om børneværelse og kontor... 

5 kommentarer:

 1. HVOR SER DET LÆKKERT UD, RIKKE!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, søde Bente. :) Vi er også utroligt glade for resultatet. :)

   Slet
 2. Armen, det er da et totalt fedt hus I har fået jer! Hold nu op, hvor ser det lækkert ud. Det er en fornøjelse at følge dig her og på instagram og blive inspireret ;-)
  Kh Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Henriette! Hvor er det sødt af dig at skrive. :)

   Slet
 3. Det er simpelthen blevet så lækkert jeres hus, glæder mig til at få tid til at komme op og hygge et par dage.:-)

  SvarSlet