tirsdag den 22. oktober 2013

Efterårsstatus

Der er travlhed i det lille hjem. Det har der faktisk været siden sommerferien. Vi holdt ferie i sidste uge på Fanø i sommerhuset, og slappede HELT af - det var tiltrængt og noget så herligt. Tiden går med at få hverdagen til at hænge sammen med jobs, børn, hus (med divserse hængepartier fra renoveringen), have, venner, familie og så lige to uddannelser samtidig med. Kasper tager endnu et modul i sin diplomuddannelse i ledelse, og jeg er på første modul i læsevejlederuddannelsen som er en pædaogisk diplomuddannelse, hvor jeg indtil videre dog kun skal tage tre moduler.

Det er fantastisk at læse igen - eller i hvert fald være i skole. Det er spændende læsning, men der er så meget, og jeg havde helt glemt hvor svært det er for mig, at holde koncentrationen, når jeg skal læse noget svært, noget på et andet sprog eller bare noget meget videnskabeligt. Fifty Shades gik det så fint med - og alt chick lit ryger ned - men der gør det jo heller ikke noget at miste et par sider. Det gør det når man læser om afkodning og læseforståelse. Så jeg kæmper! Men jeg elsker det. Hver tirsdag drager en kollega og jeg til det skønne VIA i Århus og er i skole en hel dag. Det er så givende og så meget mig-tid! Snart skal jeg til at skrive opgave, og jeg glæder mig - men frygter det også lidt. Men jeg har ingen ambitioner om de høje karakterer - ikke med to små børn herhjemme og en mand der har lederstilling og læse diplom ved siden af. Vi har nok at se til...

Børnene trives - det er de skønneste børn. De udvikler sig med lynets hast, Kasper og jeg kæmper for at følge med. Alfred snakker helt vildt - har et kæmpe ordforråd, det er bare kun ham selv der forstår det. Han er god til at vise os hvad han vil, og henter gerne en kop og kalder fra køkkenbordet. Karla vil gerne være seks år og gå i skole - i dag har hun været seks år i en times tid, og var i skole med iPad'en. Hun skrev is og ko og øvede nogle bogstaver med skriveretningen. :)

Min far fylder 60 i næste uge - og jeg glæder mig til at fejre ham. Først skal han lige have et par dage på Odense Universitetshospital, hvor han skal have sat noget pacemaker-agtigt ind ved sit hjerte. Jeg glæder mig meget til at han er hjemme igen, og til at se ham i næste uge. Jeg har nogle fridage op mod fødselsdagen, så jeg kan hjælpe lidt til. Det er vist næsten umuligt at folde svanen i servietter, hvis man er blevet opereret i hjertet... ;)

Hjemmet bliver mere og mere skønt! Jeg elsker det. Sommertider tænker jeg på, at det måske ikke gjorde noget, hvis det lå HELT ude på landet med udsigt til marker hele vejen rundt. Havde man spurgt mig for et år siden havde jeg sagt - ALDRIG! Men ikke nu. Men jeg savner også stadig Esbjerg - når vi er dernede vil jeg kun blive i nærheden, men når jeg så kommer herop så kommer jeg i tanker om gode naboer/legekammerater i nabohusene, naturen, selve huset og haven - gode venner, kollegaer og gode jobs. Men Esbjerg-drømmen lever endnu. Den får sig bare en lur.

Lidt billedspam?












3 kommentarer:

  1. Hvor er den skønne lampe fra? Altså den turkise ledning med pære. Den er SÅ fed!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er nemlig så fed. Den er fra en rodekasse i Silvan til 70 kr...

      Slet